Tanfolyam intro

A szerző magyaráz és bemutatkozik

Korábban volt egy ingyenes oktató hírlevél az efonyomda.hu oldalon, melyet megszüntettem. Miért?
Mert férfiasan be kell vallanunk, hogy nem érte el célját.

A cél, az volt, hogy az ingyenes hírlevélre feliratkozók bizalmat szavaznak nekünk és a későbbiekben megrendelőink lesznek.

Elég sokan iratkoztak fel és szorgalmasan olvasták a hírlevelet, de nulla felé tendált a hírlevél olvasók megrendeléseinek összege. Nyilvánvaló lett, hogy a hírlevél nem végezte el a feladatát, de ugyanakkor úgy gondolom, hogy a hírlevél tartalma fontos, mert a megrendelők képzése jól felfogott érdekünk.

A hírlevélíró szakirodalom szerint ca. 5-6 mp. van egy hírlevélre (én azért reménykedem, hogy jut 20-30 secundum is), tehát ilyen hosszúak voltak a bejegyzések. Elég komoly feladat volt tömören, lényegretörően, a "civilek" számára érthetően megfogalmazni az egyes témákat.

A laza, hírleveles hangnemet megtartom, mert úgy gondolom, így jobban felszívódik az anyag.

A NYOMDAI TUDÁSINFÓ anyagai szabadon felhasználhatók.
Megtisztelőnek érezném, ha mások is felhasználnák az anyagot, mert ez azt jelentené, hogy értékes a tartalom. Természetesen örülnék annak, ha valaki prezentációjában vagy weblapján megjelölné az efonyomda.hu-t, mint forrást.

Bemutatkozásként annyit, nagyapám, apám nyomdász, és én (ifj. Fonyódi Ottó) Németországban szereztem meg a nyomdamérnöki diplomámat.
ifj. Fonyódi Ottó tanfolyam Természetesen a jó öreg Gutenberg szakival alapozunk. Azután persze belevágunk a lecsóba.

Go to top