Nyomdai munka ONLINE rendelésének menete

Tapasztalataink szerint a nyomdai munkák 90 %-a szabványosítható. Az ÁRAK - RENDELÉS menüben található nyomdai termékeket, olyan technikai paraméterrekkel ruháztuk fel, hogy az ügyfelek által keresett nyomdai szolgáltatások széles skáláját lefedjék. A megadott lehetőségek általában egy ajánlott, egy olcsóbb és egy prémium verziót tartalmaznak, illetve egyes esetekben kizárólag nyomdai szempontból megfelelő konfigurációt tartalmazzák. Amennyiben az ügyfél nem talál elképzeléseinek megfelelő technikai paraméterű terméket, úgy kérjük az ÁRAJÁNLAT menü használatát.
A rendelés menete a következő:

- Kérjük ki választani a kívánt terméket, majd a kívánt méretet.
A méretek mindig milliméterben vannak megadva (szélesség x magasság) és a késztermék végleges méreteit jelentik.
A kiválasztott termékre kattintva feljön egy táblázat, ahol a termék előállítási ára a mennyiség függvényében látható (ezáltal megadjuk a Megrendelőnek a lehetőséget, hogy a példányszámtól fügően a számára leggazdaságosabb megoldást választhassa ki).

- Ezután a jobb oldali rendelés részben az 1. Lépés menüpontra kattintva meg kell adni a kívánt példányszámot, a táblázatból hozzá tartozó egységárat és a terméksúlyt. Az ÁFA kiválasztása után (ami jellemzően 27%) látható lesz a termék nettó és bruttó ára.

- Következő lépésként a termékdíj számítása következik, ami egyben termékdíj nyilatkozatnak is minősül.
Fontos megjegyezni, hogy a nyomda nem vizsgálja a nyilatkozat érvényességét, ezért az ügyfél vállalja az esetleges valótlan nyilatkozat következményeit! A termékdíj nettó és a bruttó termékdíj összege ugyanúgy látható.

- Harmadik lépés a szállítási költség és a fizetés módjának kiválasztása. A szállítási költséget az összsúlytól függően kell kiválasztani, de a nyomda fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelés beérkeztét követően a szállítási díjat a reális értékhez változtassa.
Fizetés módjaként az előre utalás díjbekérő alapján történik, a Megrendelő a szállításkor az áruval egyidőben kapja meg a számlát.

Az előre utalás díjbekérő alapján fizetési mód azért lett kiválasztva, mert a megrendelés beérkeztét követően a nyomda megvizsgálja a beküldött elektronikus adatok felhasználhatóságát és ellenőrzi a megrendelést nyomdai kivitelezhetőség szempontjából. Díjbekérőt csak akkor állítunk ki, ha a műszaki paramétereket megfelelőnek találtuk, illetve hibás adatok esetén a megrendelővel történő egyeztetés során nyomtatásra alkalmas állapotba véglegesítettük az anyagot.
Ez a rendszer biztosítja, hogy a megrendelő csak akkor, és csak olyan termékért fizet, ami garantálja a kifogástalan nyomdai termék kivitelezését.
- A negyedik lépésben a számlázási adatok és a szállítási cím megadása történik. Ezen tevékenység során nem történik regisztráció. Az EFO Nyomda csak a munka lebonyolítása (kapcsolattartás) céljából használja fel a megadott adatokat. Ugyanakkor a Megrendelő a Beküldés gombra kattintással hozzájárul ahhoz, hogy az EFO Nyomda az általa megadott adatokat későbbi munkák, utánnyomás és kapcsolatfelvétel esetére archiválja. A megadott adatokat az EFO Nyomda kizárólag saját üzleti céljaira használja fel, és harmadik félnek semmilyen esetben nem adja ki.

- Az ötödik, befejező fázis során a Megrendelőnek lehetősége van a munkát saját szavaival leírni a könnyebb érthetőség érdekében, illetve a munka kivitelezéséhez szükséges file-okat is itt töltheti fel.

A Beküldés gombra kattintva (adatok elküldése az EFO Nyomda részére) a Megrendelő egy megrendelés egyeztető folyamatot indít el az EFO Nyomda irányába. Ez a folyamat nem jelent kötelezettséget se a Megrendelő, se az
EFO Nyomda részére.
Nyomdai munka megrendelés jogviszony az EFO Nyomda és a Megrendelő között akkor jön létre, ha az EFO Nyomda a Megrendelő részére kiállította a Díjbekérőt és az EFO Nyomda teljesítési kötelezettsége akkor keletkezik, ha a Megrendelő a nyomdai megrendelés teljes összegét a Díjbekérő alapján megfizette. Ezzel egyidőben a Megrendelő elfogadja az EFO Nyomda általános szerződési feltételeit, érvényes lesz nyilatkozata a termékdíjról és hozzájárul a feltöltött adatok EFO Nyomda által történő kezeléséhez.
Go to top